HDMRK
 
PAGE
 

Kinderen en scholen

Superleuk als ook kinderen in actie willen komen. En je school kan ook meedoen! Wil je een spreekbeurt of werkstuk over de molen maken? Wij kunnen je helpen.

Hallo kids!

Ben je ergens heel goed in? Bijvoorbeeld koekjes bakken, hardlopen, schaatsen, muziek maken of organiseren? Wist je dat je met jouw talent de Cabauwse Molen kunt helpen?

De molen staat stil omdat de wieken niet meer stevig genoeg vast zitten. Ze zouden af kunnen breken als ze draaien. Dat moet natuurlijk gemaakt worden want we willen de molen wel weer zien draaien! Er zijn ook nog andere reparaties nodig. Al die reparaties kosten veel geld. Dat moeten wij gaan inzamelen. En jij kunt helpen! Alle beetjes helpen om dat voor elkaar te krijgen. En jij kunt het verschil maken!

Meer weten over de molen?

Wil je eerst wat meer weten over de molen? Kijk eens op deze website rond of kom een keertje langs. Wel even van te voren een afspraak maken want de molenaar is er niet altijd. Of je komt naar de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei 2019. Je kunt dan de molen bekijken, je molenaarsdiploma halen en meedoen aan allerlei leuke spellen (met prijsjes). Verder is er allerlei lekkers en een badeendjesrace!

Alles wat je ziet, hoort en leest kun je gebruiken om een spreekbeurt of werkstuk over de molen te maken.

Aan de slag

 
MN3
 
FTR