HDMRK
 
PAGE
 

Kinderacties

Wat kun je doen om ons te helpen?

Een inzamelingsactie starten! Alle acties, groot of klein, zijn belangrijk voor ons!

Het leukste is om zelf lekker creatief te zijn en iets te verzinnen. Een paar ideeën:

 • Zelf iets maken en verkopen
  Bijvoorbeeld armbandjes of kunstwerkjes. Of je gaat de keuken in en bakt lekkere koekjes, brownies, cupcakejes, appeltaart of speculaasjes in de vorm van een molen.
 • Klusjes doen
  ga langs de buren of familie en vraag of je een klusje kan doen voor een donatie , bijvoorbeeld: de hond uitlaten, auto wassen, onkruid wieden, het tuinpad vegen, grasmaaien, of oppassen.
 • Statiegeldflessen
  Statiegeldflessen inzamelen, inleveren bij de supermarkt en de opbrengst doneren.
 • Verkoop van oude spulletjes
  Verkopen van spulletjes en speelgoed waar je zelf niet meer aan hebt, bijvoorbeeld op Koningsdag.
 • Muziek maken
  Je gaat muziek maken op een plein of andere drukke plek en vraagt fooitjes voor de molen, of je organiseert een concert of theater bij je thuis en vraagt entree aan de bezoekers.
 • Jezelf laten sponsoren voor een sportieve prestatie.
  Je doet mee aan de avondvierdaagse, of andere loop- of fietstocht, of je gaat rondjes schaatsen of zwemmen. Je gaat een recordpoging doen of doet een nieuwjaarsduik of iets anders geks. Hiervoor vraag je aan je hele familie, vrienden, buren, kennissen een klein bedrag.

Je kunt natuurlijk ook verschillende dingen doen.

Hoe doe je het?

Stap 1 Verzin een actie. Wat wil je gaan doen en hoe en wanneer ga je het doen?
Overleg even met je ouders of zij het een goed idee vinden.

Stap 2 Bedenk hoe je het beste hulp kunt vragen aan je familie, vrienden, buren en bekenden. Als je je wilt laten sponsoren is het het handigst om je eigen actiepagina aan te maken.

Stap 3 Maak je eigen actiepagina aan (zie hieronder). Dit is vooral handig als je je wilt laten sponsoren. Je zet hier een klein verhaaltje op over wie je bent, dat je de Cabauwse Molen wilt helpen en waarom. Natuurlijk met een leuke foto van jezelf. (Het leukste is natuurlijk om een foto bij de molen te maken.)

Stap 4 Ga aan de slag! Vertel iedereen over je actie! Deel de link naar je actiepagina via whatsapp, email, snapchat of instagram. Of ga gewoon bij iedereen langs of bel ze op om erover te vertellen.

Succes!

Je eigen actiepagina

Deze kun je aanmaken op ons actieplatform bij Geef.nl. Iedereen kan dan rechtstreeks doneren op die pagina en jij hoeft niet bij iedereen langs en met geld rond te lopen. De stand wordt automatisch bijgehouden en het geld komt automatisch bij de molen terecht. Klik hier voor een uitleg. <onder constructie, link volgt eind maart>>

Wil je geld overmaken?

Heb je zelf het geld ingezameld, vraag dan aan je vader of moeder of zij het geld willen overmaken op de rekening van de Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen. Dat kan ook via deze website, zie eenmalige donatie. Vraag dan of ze jouw naam en je actie in de omschrijving of het opmerkingenveld willen vermelden.

Wij helpen je!

 • Laat het ons even weten als we je kunnen helpen bij het starten van je actie. Als je het leuk vindt, kunnen wij je actie laten zien op facebook of onze website, wie weet zijn er dan nog meer mensen die je willen steunen. We vinden het ook leuk om te horen hoe het is gegaan. Stuur een berichtje (met foto) naar actie@cabauwsemolen.nl.
 • Tips en trucjes voor een goede actie. <onder constructie>
 • Uitleg voor het aanmaken van een actiepagina. <onder constructie>
 • Een lijst om je gevers te noteren (alleen van de mensen die jou het geld hebben gegeven, niet van de donaties via je actiepagina). Als je klaar bent tel je alles bij elkaar op en betaal je de opbrengst aan de molen (zie hierboven). <onder constructie>
 • Folders van de Cabauwse Molen

Je kunt alles zelf downloaden of een actiepakketje ophalen bij Mieke de Haan, Lopikerweg West 91, Cabauw op maandagen tussen 19:00 en 21:00 uur (na 30 maart), Of bel of mail voor de zekerheid even van te voren: telefoon 06 – 22 55 93 20 mail Mieke.

 
MN3
 
FTR