HDMRK
 
PAGE
 

Project in de klas

Wist je dat het hier in Cabauw en Lopik vroeger een wild onbegaanbaar en dichtbegroeid moeras was? Eeuwen geleden zijn onze voorvaderen allemaal sloten gaan graven om het water weg te laten stromen. Molens hielpen hen daarbij. Dus dankzij de Cabauwse Molen en alle andere poldermolens, kunnen wij hier wonen!

Meer weten over de Cabauwse molen?

Kijk eens op deze website rond of kom een keertje langs. Wel even van te voren een afspraak maken want de molenaar is er niet altijd. Of je komt  naar de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei 2019. Je kunt dan de molen bekijken, je molenaarsdiploma halen en meedoen aan allerlei leuke spellen (met prijsjes). Verder is er allerlei lekkers en een badeendjesrace!

Spreekbeurt of werkstuk

Misschien vind je het wel zo interessant dat je een spreekbeurt of werkstuk over de molen wilt maken. Alles wat je ziet, hoort en leest kun je daarvoor gebruiken.

Zoek je materiaal:

  • Kijk eens rond op deze website, vooral bij de pagina’s Geschiedenis, Wipwatermolen, Molencomplex, Molenaars en Belang van instandhouding van de molen. Over de technische problemen en reparaties die nodig zijn kun je kijken bij Restauratie.
  • Kom een keer langs (zie hierboven)
  • Kijk in de folder (die kun je afhalen bij de molen – standaard aan toegangshek aan begin van het pad- of bij Mieke de Haan, Lopikerweg West 91, Cabauw op maandagen tussen 19:00 en 21:00 uur. Of bel of mail voor de zekerheid even van te voren: 06 – 22 55 93 20  mail Mieke.
  • Je vindt heel veel goede tips en informatie op de “Molenmaatjes” kinderpagina van de Hollandse Molen.
  • Wil je een werkstuk maken, kijk dan op de werkstukpagina van de Hollandse Molen.
  • Of doe je liever een spreekbeurt, ook daarvoor is een speciale spreekbeurtpagina bij de Hollandse Molen.
  • Heb je foto’s nodig? Stuur even een mailtje of nog beter: ga zelf even naar de molen om foto’s te maken.

Veel succes!

Knutselen, tekenen en molenspelletjes

Bij de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei 2019 vind je allerlei materialen om te knutselen en te kleuren. Er is dan ook een leuk Molen-doe-boekje te krijgen.

Je kunt hier een kleurplaat van de Cabauwse Molen downloaden  en klik hier als je wilt knutselen.

Zelf een windmolen in elkaar zetten? Start hier.

 
MN3
 
FTR