SNGL HDMRK
 
CNTNT

Dauwtrappen 2024

Op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 verzamelen we traditiegetrouw om 6:00 uur voor een dauwtraptocht vanaf de molen. Heel vroeger danste men op deze dag al heel vroeg blootsvoets en zingend door het gras. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en men vierde zo de wederopbloei van de natuur. Nu bevelen we stevige en waterdichte wandelschoenen of laarzen aan voor een flinke wandeltocht, waarbij we genieten van de opkomende zon, de nevelslierten over de velden, de geuren en kleuren die zo vroeg heel intens zijn, spelende hazen, zingende vogels en alles wat dit polderland zo mooi maakt.
 
De wandelroute loopt door weilanden en over graskaden en is maximaal 10 km. Om 6:00 uur vertrekken wij vanaf de Cabauwse molen. Het meenemen van proviand en water voor onderweg is aan te bevelen.  Als afsluiting is er bij de molen koffie, thee en een traktatie. Daarnaast is er voor ge├»nteresseerden volop gelegenheid om de molen te bezichtigen.
 
Adres: Lopikerweg west 106, 3411 AT Lopik (ingang tussen 101a en 102).
Kom liefst op de fiets. Komt u toch met de auto dan kunt u parkeren in de parkeervakken aan de zijkant van het molenpad (voor het hek) of op het perceel oostelijk van het toegangspad naar de molen, naast Lopikerweg West 101a, Cabauw, zie route.
 
Deelname is gratis. Allen hartelijk welkom!!!
Informatie: Piet de Vos, tel 0348-552848. E-mail info@cabauwsemolen.nl
FTR