HDMRK
 
PAGE
 

4 evenementen

Deze evenementen worden de komende tijd georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen. Alle evenementen vinden plaats in, bij en vanaf de molen.

Buiten deze evenementen kunt u ook op andere dagen de molen bezoeken. Scholen kunnen zich aanmelden voor een rondleiding en uitleg, maar u kunt ook terecht voor uw familie-, vrienden- of bedrijfsuitje.

DSPL_VNMNTN


zondag 5 april 2020 tot en met zondag 19 april 2020

Tocht 75 jaar Vrijheid Cabauw GEANNULEERD

 

In verband met de richtlijnen en adviezen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus heeft de Cabauwse organisatiecommissie van de tocht besloten dat deze geen doorgang kan vinden. Als er op een tijdstip later in het jaar alsnog iets georganiseerd wordt, publiceren wij dat op deze plek.


Tijdens een route door Cabauw fietst of loopt u op 2 zondagen in april, langs allerlei locaties met een verhaal uit de oorlog. Op deze locaties worden filmfragmenten vertoond, zullen er ervaringen verteld worden en zijn er leuke activiteiten.

Ook bij de Cabauwse Molen worden verhalen verteld. Hier concentreert zich dat op geheime zend- en ontvangactiviteiten van versleutelde telegramberichten die hier aan het eind van de oorlog plaatsvonden. U kunt in het zomerhuis even pauzeren met een kop koffie of thee en heerlijke molenspeculaas.

Te bezoeken locaties zijn o.a: Kooilust, Boerderij Kromwijk, Lopikerweg West 74 inzake de Ben Beelenbrug, de kerk van Cabauw de lagere school. Wilt u liever niet fietsen of wandelen maar gereden worden? Dan kunt u op de “Shop & Neer Bus” stappen. Op meerdere locaties zal een routekaart beschikbaar zijn. Zodra hierover meer bekend is, zal dat ook hier worden gepubliceerd.

Daarnaast staan er de gehele maand bordjes met een QR-code langs de route waarop u de filmfragmenten kunt bekijken.

Data: zondag 5 april en zondag 19 april 2020.
Tijden: Tussen 11:30 en 16:00 uur.

Foto: de vlag die bij de bevrijding op 5 mei 1945 op de Cabauwse Molen wapperde.

 
 


zaterdag 9 mei 2020 tot en met zondag 10 mei 2020

Nationale Molendagen 2020 GEANNULEERD

 

In verband met de overheidsrichtlijnen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het nieuwe Corona-virus hebben wij onze viering van de nationale molendagen geannuleerd. Deze dagen zijn ook op nationaal niveau afgelast.


Op zaterdag 9 en zondag 10 mei zijn weer de Nationale Molendagen. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Uiteraard zal er ook bij de Cabauwse Molen aandacht besteed worden aan deze dag. De molen kan helaas nog niet draaien, omdat wij midden in de restauratie van de molen zitten. Of we speciale activiteiten kunnen organiseren hangt af van de fase waarin de restauratie zich op dat moment bevindt. Dit wordt enkele weken voor de molendagen bekend gemaakt. 

 
 


donderdag 21 mei 2020

Dauwtrappen 2020 GEANNULEERD

 

In verband met de maatregelen ter voorkoming van verdere bestrijding van het nieuwe Corona-virus, is dit evenement helaas geannuleerd.


Op Hemelvaartsdag 21 mei 2020 verzamelen we traditiegetrouw om 6 uur voor een dauwtraptocht vanaf de molen. Heel vroeger stonden mensen al om 3:00 uur op, om al zingend blootsvoets door het gras te dansen. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en men vierde zo de wederopbloei van de natuur. Nu bevelen we stevige en waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en we starten pas om 6:00 uur, maar dat is vroeg genoeg om te genieten van de opkomende zon, de nevelslierten over de velden, de geuren en kleuren die zo vroeg heel intens zijn, spelende hazen, zingende vogels en alles wat dit polderland zo mooi maakt. 

Er is een mooie wandelroute uitgezet door weilanden en over graskaden, van maximaal 10 à 12 km. Om 6:00 uur vertrekken wij vanaf de Cabauwse molen. Het meenemen van proviand en water voor onderweg is aan te bevelen. We zullen een “rondje” lopen. En …. als afsluiting is er bij de molen koffie, thee en heerlijke molenspeculazen. Daarnaast is er voor geïnteresseerden volop gelegenheid om de molen te bezichtigen.

Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): het pad tussen nr. 101a en 102 inrijden en net voor het toegangshek van het molenpad, links het terrein van de buurman oprijden dat wij mogen gebruiken om te parkeren (waarvoor veel dank!). Zie route.
Deelname is gratis. Allen hartelijk welkom!!!
Informatie: Piet de Vos, tel 0348-552848 of Jan Dirk Schinkel 0348-552882. E-mail info@cabauwsemolen.nl

 
 


zaterdag 12 september 2020 tot en met zondag 13 september 2020

Open Monumentendag 2020

 

Bij Open Monumentendag 2020 staat in ons land educatie centraal. Het nationale thema is ‘Leermonument’. Onze molen is een plek waar veel geleerd werd en wordt: nieuwe molenaars worden hier getraind en het publiek kan hier leren over de werking van een poldermolen en de rol van molens in de waterhuishouding en het droog houden van de polders. Wat wij organiseren rond dit thema hangt af van de fase waarin de restauratie van de molen zich op het moment van de Open Monumentendag bevindt. 

Zodra de datum dichterbij komt zullen wij meer informatie over de activiteiten publiceren.

Meer informatie over Open Monumentendag in Lopik.

 
 
 
 
MN3
 
MN3
Agenda

zondag 5 4 2020
t/m zondag 19 4 2020

75Vrijheid AFGELAST
 
zaterdag 9 5 2020
t/m zondag 10 5 2020

Nationale Molendagen
 
donderdag 21 5 2020
Dauwtrappen 2020
 
zaterdag 12 9 2020
t/m zondag 13 9 2020

Open Monumentendag
 

Evenementenarchief

  Facebookpagina

FTR