HDMRK
 
PAGE
Cabauwse Molen
Bezoekers
 

Bezoek de molen

De restauratie van de molen is afgerond en de molen kan weer bezocht worden. Daarbij moeten uiteraard de geldende corona-maatregelen in acht worden genomen.

De molen is open voor bezoek als de blauwe wimpel of de vlag wappert. Dat is bijna iedere zaterdag van ongeveer 11:00 tot 16:00 uur. Erik en Doeré Stoop zijn dan aanwezig en/of tweede molenaars Frans de Bode,  Heiko Prak of Hanno van Harten. Zij vertellen graag over de molen.

Om teleurstellingen te voorkomen kunt u het beste van te voren even contact opnemen met Erik Stoop tel. 06 – 5348 5449 of Frans de Bode tel. ‭06 – 2077 2433.

Ook groepen zijn welkom, wel alleen op afspraak.

Regelmatig organiseren wij speciale activiteiten. Benieuwd? Kijk onder Evenementen.

Hoe komt u bij de molen? Hier vind u alle aanwijzingen.

Bezoek door scholen

Voor schoolkinderen is een rondleiding in de Cabauwse Molen een spannend en leerzaam uitje. Door de verhalen en de uitleg van de molenaar zien ze hoe het vroeger was. Vooral als de molen draait is dat een imponerend beeld dat ze niet snel zullen vergeten. Zie ook de pagina voor kinderen.

Training of workshop

U organiseert een training of workshop in het Zomerhuis. Als intermezzo krijgt u, als u dat wilt, een rondleiding in de molen of ziet u de molen in werking. U ziet dan meteen waar uitdrukkingen als ‘Een klap van de molenwiek’, zwichten, etc. vandaan komen.

Uitje voor familiedag, vriendenclub

Een leuk en leerzaam uitje. Lekker naar buiten en erg interessant voor groot en klein.

Gratis

Een bezoek en rondleiding in de molen zijn gratis. Wilt u de vergaderruimte huren, dan betaalt u een bedrag per dagdeel. Meer informatie vindt u onder vergaderruimte.

 
MN3
 
FTR