SNGL HDMRK
 
CNTNT

Dauwtrappen vanaf de molen

Op Hemelvaartsdag 5 mei a.s. verzamelen wij ons traditiegetrouw om 6:00 uur bij de Cabauwse molen om te gaan dauwtrappen. Heel vroeger stonden mensen al om 3:00 uur op om al zingend blootsvoets door het gras te dansen. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en men vierde zo de wederopbloei van de natuur. Nu bevelen we stevige en waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en we starten ietsje later, maar 6:00 uur is vroeg genoeg om te genieten van de opkomende zon, de nevelslierten over de velden, de geuren en kleuren die zo vroeg heel intens zijn, spelende hazen, zingende vogels en alles wat dit polderland zo mooi maakt.

Er is een mooie wandelroute uitgezet door weilanden en over graskaden, van ongeveer 10 km. Het meenemen van wat proviand en water voor onderweg is aan te bevelen. Voor een deel van het vervoer op de terugweg wordt gebruik gemaakt van tractor en aanhangwagen. (Hier is een verzekering voor afgesloten.) En …. als afsluiting is er bij de molen koffie, thee en heerlijke molenspeculazen. Na afloop is er voor geïnteresseerden volop gelegenheid om de molen te bezichtigen.

Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): het pad tussen nr. 101a en 102 inrijden en net voor het toegangshek van het molenpad, links het terrein van de buurman oprijden dat wij mogen gebruiken om te parkeren (waarvoor veel dank!). Deelname is gratis. Allen hartelijk welkom !!! Informatie: Piet de Vos, tel 0348-552848, e-mail info@cabauwsemolen.nl

FTR