SNGL HDMRK
 
CNTNT

Dauwtrappen 2019

Op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 verzamelen we traditiegetrouw om 6 uur voor een dauwtraptocht vanaf de Cabauwse Molen. Heel vroeger stonden mensen al om 3:00 uur op om al zingend blootsvoets door het gras te dansen. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en men vierde zo de wederopbloei van de natuur. Nu bevelen we stevige en waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en we starten pas om 6:00 uur, maar dat is vroeg genoeg om te genieten van de opkomende zon, de nevelslierten over de velden, de geuren en kleuren die zo vroeg heel intens zijn, spelende hazen, zingende vogels en alles wat dit polderland zo mooi maakt.

Er zullen 2 mooie wandelroutes worden uitgezet met verschillende lengtes en met verschillende starttijden.  De eerste start om 6:00 uur en zal ca. 12 km lang zijn. De tweede start rond 7:00 uur en dan zal een afstand van ongeveer 8 km worden afgelegd. Het meenemen van proviand en water voor onderweg is aan te bevelen. Naast de genoemde wandelschoen is het handig een lange broek te dragen omdat we soms door lang gras (met mogelijk brandnetels) lopen en ter vermijding van teken. Ook een verrekijker is handig.

Als afsluiting is er bij de molen koffie, thee en deze keer als verrassing voor het eerst ook een heus ontbijtje. Wat denkt u daarvan? Gezellig aan een eitje onder de molen!
Natuurlijk is er ook gelegenheid om de molen te bezichtigen.

Deelname is gratis. Omdat de molen een grote restauratie nodig heeft,wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Inschrijven nodig!

Om voldoende ontbijtjes klaar te hebben staan en om de groepen juist in te kunnen delen, is het wel handig als u zich even kunt aanmelden via actie@cabauwsemolen.nl. Meer informatie: 0348-447057 of 06-51415143.

Kinderen

Kinderen kunnen zonder bezwaar meelopen, onder begeleiding van een volwassene. Ouders kunnen zelf het beste inschatten of hun kinderen de opgegeven afstanden aan kunnen. Om rekening mee te houden: We lopen soms over oneffen terrein, waar het gras mogelijk hoog staat. Eind mei zullen veel delen al wel gemaaid zijn. Soms moeten we sloten via een plank oversteken. Deze keer zijn er ook wel hele stukken goed begaanbare verharde paden.

Honden

Honden kunnen helaas niet mee, omdat wij door weilanden gaan waar vee kan lopen en hazen en weidevogels frequent voorkomen.

Locatie & parkeren

Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw) – in de navigatie 101 of 102 aanhouden. Het pad tussen nr. 101a en 102 inrijden (wordt gemarkeerd door een vlag en bruine bordjes “Middelste Molen”. Na ca 20 meter links het terrein van de buurman oprijden (door grote ijzeren hekken heen, ruimte voor een stal) dat wij mogen gebruiken om te parkeren. Het is aangegeven met P-borden.
Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 8 minuten lopen naar de molen over het molenpad, dus het is handig om ervoor te zorgen minimaal 10 minuten voor de aanvangstijd op het parkeerterrein te zijn.
In verband met de beperkte parkeermogelijkheden stellen we carpoolen zeer op prijs.

Op de fiets kunt u het molenpad af fietsen en uw fiets bij het gemaal wegzetten.

In het zomerhuis achter de molen is een toilet beschikbaar.

Laat je sponsoren voor de molen!

Deelname is gratis. Maar omdat de molen een grote restauratie nodig heeft, krijgt dit evenement een fondsenwervend karakter. De dauwtrapprestatie is uitermate geschikt om je te laten sponsoren. Zo wordt dat je  eigen inzamelingsactie voor de Cabauwse Molen. Dat is dan gelijk onze uitdaging aan de deelnemers! Dit is natuurlijk niet verplicht. U kunt ook gewoon gratis meedoen en (wel of niet) een vrijwillige bijdrage  in de pot doen.
De sponsoring is heel makkelijk te realiseren met behulp van ons actieplatform, je hoeft dan alleen maar een linkje door te sturen naar je achterban. We helpen je er graag mee. Klik hier voor een uitleg over het opzetten van je actie. Als  je het niet via het digitale platform wilt doen kun je de sponsorlijst gebruiken. Wilt u de Cabauwse Molen op een andere manier helpen? Klik dan op “Wat kunt u doen?“.

 

 

FTR