SNGL HDMRK
 
CNTNT

Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen weer duizenden monumenten gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens Open Monumentendag. De focus is dit jaar ‘Levend Erfgoed’ waarbij het publiek kennis kan maken met immaterieel erfgoed. Dan zit je bij een molen goed: welk erfgoed is meer levend dan een draaiende en malende molen? Dat geldt ook voor het molenaarsvak. Wist u dat het Nederlandse molenaarsambacht sinds 2017 is ingeschreven op de “Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid” van Unesco?

Dus natuurlijk stellen wij de Cabauwse Molen op beide dagen open. Wij organiseren geen speciale activiteiten, de dagen gaan helemaal om het ervaren van de molen zelf en het hele molencomplex. Ook is de film te zien die ter gelegenheid van het 250 jarige bestaan van de molen is gemaakt. In deze film komen alle aspecten van het functioneren van de molen en het ambacht van molenaar aan bod. 

U kunt de molen zowel op zaterdag 9 als op zondag 10 september bezoeken van 11:00 – 16:00 uur.

Adres: Lopikerweg west 106, 3411 AT Lopik (ingang tussen 101a en 102).
Kom liefst op de fiets. Komt u toch met de auto dan kunt u parkeren op het perceel oostelijk van het toegangspad naar de molen, naast Lopikerweg West 101a, Cabauw. Zie route.

Deelname is gratis.

In Lopik wordt Open Monumentendag ieder jaar in een andere kern georganiseerd. Dit jaar is dat in Benschop. Dit is goed te combineren met een bezoek aan de Cabauwse Molen, zie https://www.kunstencultuurlopik.nl/open-monumentendag/.

NB In Benschop wordt alleen op zaterdag 9 september Open Monumentendag gevierd.

FTR