SNGL HDMRK
 
CNTNT

Presentatie “Planten en dieren in onze prachtige Lopikerwaard”

Wilt u ook wel wat meer weten over alles wat hier bloeit en groeit, rondvliegt, kruipt en springt? Kom op woensdagavond 1 mei a.s. naar de Cabauwse Molen. Om 19:30 uur nemen we even een kijkje in de polder (voor zover dat kan in het broedseizoen). Waarschijnlijk zien we grutto’s, kieviten, tureluurs en andere weidevogels en natuurlijk allerlei bloemen en planten.

Daarna gaan we aan de koffie in het zomerhuis waar Co van Zuijlen een presentatie verzorgt met prachtige foto’s van planten, vogels, insecten en dieren, afgewisseld met muziek. Co weet alles van ons polderland en is al jaren actief bij de Weidevogelbescherming Lopik. Hij weet als geen ander nesten te vinden om deze  vervolgens te markeren en te beschermen. Hij weet ook van alles over de specifieke toepassingen en geneeskrachtige eigenschappen van planten als weegbree, brandnetels en hondsdraf.

Woensdag 1 mei, 19:30 – 22:00 uur. Verrekijkers meenemen (en als het nat is laarzen aan)!

Entree: € 10,00, dit komt geheel ten goede aan de restauratie van de Cabauwse Molen.

Locatie: Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): ingang tussen nr. 101a en 102. In verband met beperkte aantal plaatsen wel aanmelden bij info@cabauwsemolen.nl of 0348-552882.

FTR