SNGL HDMRK
 
CNTNT

Tocht 75 jaar Vrijheid Cabauw GEANNULEERD

In verband met de richtlijnen en adviezen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus heeft de Cabauwse organisatiecommissie van de tocht besloten dat deze geen doorgang kan vinden. Als er op een tijdstip later in het jaar alsnog iets georganiseerd wordt, publiceren wij dat op deze plek.


Tijdens een route door Cabauw fietst of loopt u op 2 zondagen in april, langs allerlei locaties met een verhaal uit de oorlog. Op deze locaties worden filmfragmenten vertoond, zullen er ervaringen verteld worden en zijn er leuke activiteiten.

Ook bij de Cabauwse Molen worden verhalen verteld. Hier concentreert zich dat op geheime zend- en ontvangactiviteiten van versleutelde telegramberichten die hier aan het eind van de oorlog plaatsvonden. U kunt in het zomerhuis even pauzeren met een kop koffie of thee en heerlijke molenspeculaas.

Te bezoeken locaties zijn o.a: Kooilust, Boerderij Kromwijk, Lopikerweg West 74 inzake de Ben Beelenbrug, de kerk van Cabauw de lagere school. Wilt u liever niet fietsen of wandelen maar gereden worden? Dan kunt u op de “Shop & Neer Bus” stappen. Op meerdere locaties zal een routekaart beschikbaar zijn. Zodra hierover meer bekend is, zal dat ook hier worden gepubliceerd.

Daarnaast staan er de gehele maand bordjes met een QR-code langs de route waarop u de filmfragmenten kunt bekijken.

Data: zondag 5 april en zondag 19 april 2020.
Tijden: Tussen 11:30 en 16:00 uur.

Foto: de vlag die bij de bevrijding op 5 mei 1945 op de Cabauwse Molen wapperde.

FTR