SNGL HDMRK
 
CNTNT

Erik geridderd

“Het heeft Zijne Majesteit onze Koning behaagd, u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau”! Zo kreeg Erik Stoop vanochtend zijn koninklijke onderscheiding van burgemeester Molkenboer van Woerden, waarna hij hem de bijbehorende versierselen opspeldde. De ceremonie waarbij de onderscheiding werd uitgereikt vond plaats in de Petruskerk van Woerden, de woonplaats van Erik.

Voordat de burgemeester aan zijn toespraak begon, klonk “lang zal hij leven” door de kerk, want Erik viert deze dag ook zijn 80ste verjaardag.

De burgemeester roemde de inzet van Erik voor de redding en het behoud van molens, het conserveren en delen van de kennis over de techniek en historie van de molens en het opleiden van jonge molenaars. Erik  startte met zijn molenwerk 40 jaar geleden en dit werd telkens alleen maar uitgebreid en geïntensiveerd tot op de dag van vandaag. Zo is hij ook al 30 jaar molenaar van onze Middelste Molen te Cabauw, waar hij zich met hart en ziel voor inzet. Niet alleen om deze regelmatig te laten draaien en onderhouden, maar ook om hier enthousiast over te vertellen aan de bezoekers die in al die jaren langs kwamen. Menigeen werd besmet met het molenvirus wat weer bijdraagt aan het draagvlak van dit historische erfgoed.

Voor het redden van “zijn” molen, gaat Erik tot het uiterste en zal hij er alles aan doen om dit te doen slagen. Dat hebben we in de afgelopen jaren weer helemaal mogen ervaren toen het noodzakelijk bleek de molen te restaureren.

Erik, we vonden alles wat je doet al geweldig en zijn blij dat de Koning dit ook vindt!

De erelijst:

De heer Erik Stoop (Woerden)
1983 – heden Rol bij tussen Stichting Molen Documentatie (SMD) en Vereniging De Hollandsche Molen.
1992 – heden Bureaucoördinator en bestuurslid van Stichting Molen Documentatie.
1992 – heden Molenaar bij de Middelste Molen van Cabauw.
1992 – heden Instructeur bij ‘t Gilde van Molenaars.
1992 – heden Schrijver, fotograaf en verteller over molens.
1998 – heden Redacteur en adviseur bij The International Molinological Society Nederland en Vlaanderen.
2000 – heden Adviseur bij de Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen

FTR