SNGL HDMRK
 
CNTNT

Nationale Molendagen groot succes

Wat hebben we veel bezoek gehad tijdens de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei 2019! De bezoekers kwamen van heinde en ver en van dichterbij. Het weer viel gelukkig mee; een tent bracht wat extra beschutting, alleen kwam de wind net uit de verkeerde hoek voor de eendjes, maar dat werd opgelost met een pomp en slangen.

De bezoekers hebben uitgebreid de molen bekeken. Veel kinderen hebben de ontdekkingstocht gedaan waarbij ze veel leerden over molens in het algemeen en de Cabauwse Molen in het bijzonder. Waar wordt reuzel voor gebruikt in een molen, hoe groot is zo’n zeil en kan je een molen stoppen? Als erkenning ontvingen zij een molenaarscertificaat. Zij vermaakten zich ook prima met het spelletjescircuit: een bal in een klomp mikken, klompenstokken vangen, kikkerspel, eendjes hengelen, sjoelen etc. Een volle kaart leverde een leuk prijsje op. Natuurlijk was er ook een leuk molendoeboekje of molenbouwplaat voor alle kinderen.

Ondertussen liet men zich de vers gebakken wafels goed smaken. We hebben honderden wafels gebakken! Sommigen bestelden een picknickmand en zochten een leuk plekje op om van alle lekkernijen te genieten.

En dan de badeendjesrace! We hadden in de voorverkoop al veel lootjes verkocht en ook op de dagen zelf liep de verkoop prima. Wat een prachtig beeld leverden al die eendjes in de boezem op. Ze moesten bij het zwemmen wel wat geholpen worden, maar met waterstralen en touwen gingen ze mooi op de finish af. De winnende eendjes bezorgden de houders van de lootjes met de overeenkomende nummers prachtige prijzen. In totaal waren er ruim 54 prijzen.

Aan het eind van de tweede dag werd de balans opgemaakt. De 2 molendagen hadden ruim € 3.000 opgebracht, wat een geweldig resultaat!

Dit betekende dat de molenaars de barometer die de stand van de fondsenwerving aangeeft weer konden bijvullen. De stand stond op € 20.000. Inmiddels hadden we een bedrag van € 4.000 aan donaties en vriendenbijdragen ontvangen. Dus eerst werd de stand aangevuld tot € 24.000. De opbrengst van deze dagen kwam daarboven op, waardoor de stand op € 27.000 uitkwam. Dit is een prachtig resultaat en brengt de restauratie van de molen weer dichterbij.

Dank aan iedereen voor alle donaties, het kopen van lootjes en andere bestedingen!

Zie de foto’s hieronder. (U kunt klikken op een foto en vervolgens met het pijltje alle foto’s op groot formaat bekijken).

FTR