SNGL HDMRK
 
CNTNT

Herman de Man-maand

Van 8 juli t/m 8 augustus is het Herman de Man-maand. Een maand lang verzorgt stichting Het Platteland een programma met culturele, educatieve en recreatieve activiteiten in de Krimpener- en Lopikerwaard. Herman de Man (op 11 juli 1898 geboren te Woerden, overleden op 14 november 1946 te Schiphol) was een Nederlands schrijver van voornamelijk literaire streekromans. Als kind woonde hij onder meer in Woerden, Polsbroekerdam, Benschop, Oudewater en Gouda. De boeken van Herman de Man spelen zich voornamelijk af in de streek waarin hij opgroeide.

Voor wie zich wil onderdompelen in het landschap, werk en leven van schrijver Herman de Man kan zijn hart ophalen. Er zijn vijf fietstochten door de mooie polders van de Lopiker- en Krimpenerwaard die langs plekken uit zijn leven en werk leiden. Route 2 leidt langs de Cabauwse molen. U kunt hier even afstappen en foto’s maken of de molen bezoeken. Uiteraard zullen hierbij de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen. Dit kan betekenen dat u even moet wachten of er alleen buiten iets verteld kan worden.

In de gemeente Lopik zijn er ook evenementen bij Boerderij Kromwijk vlak bij de molen (meerdere data, zoek op ‘Kromwijk’ in de agenda), een van de filmlocaties voor de serie “Het Wassende Water” naar het gelijknamige boek van Herman de Man, vanuit Polsbroek vertrekt een koetsentocht met authentieke paardenrijtuigen, bij het Dijkhuis in Jaarsveld zijn speciale rondleidingen en op 25 juli vinden 2 muzikale vertelvoorstellingen “Het Wassende Water” plaats in het Dijkhuis.

FTR