SNGL HDMRK
 
CNTNT

Nationale Molendagen 2019

Tijdens de Nationale Molendagen zal het bruisen van activiteiten rond de Cabauwse Molen met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen hun molenaarsdiploma halen, er zijn allerlei leuke spellen met prijsjes. Daarnaast is er veel spanning en sensatie met de badeendjes-race, waarvan de opbrengst voor de restauratie van de molen is. En natuurlijk kunt u de molen bezichtigen.

Beide dagen kunt u van 11:00 tot 16:00 uur terecht om de molen van binnen en buiten bekijken, een kopje koffie te drinken en een vers gebakken wafel of iets anders te eten. Bij mooi weer kunt u ook picknicken rond de molen; een lekker  gevulde picknickmand is verkrijgbaar in het zomerhuis.

De molenaars vertellen graag over hun molen en kennen prachtige verhalen.
Kinderen kunnen van alles leren over de molen in een leuke ontdekkingstocht vol met opdrachtjes en zo hun “Molenaarsdiploma” behalen! Zij krijgen een gratis molenbouwplaat en kunnen molens knutselen en kleuren.

Verder zijn er allerlei leuke oud-Hollandse spelen waarbij veel leuke prijsjes te verdienen zijn.

Als klap op de vuurpijl biedt de badeendjesrace in de wetering voor de molen veel spanning en sensatie ! Welk eendje wint en bezorgt de houder van het lootje met zijn nummer een mooie prijs? Er zijn zowel op zaterdag als op zondag 3 races. Hiervoor kunt u op de dag zelf lootjes kopen ad € 2,00 per lootje, maar ook vooraf al. De opbrengst hiervan is volledig voor de restauratie van de Cabauwse molen.

Er zijn dankzij onze sponsors geweldige prijzen te winnen: 1-minuut gratis winkelen bij Plus Van Velzen, een dag gratis springkussen van Spel Verhuur Centrale Polsbroek, een overnachting in een hooiberghut bij Boerderij Kromwijk, een overnachting in B&B Landsman’s Lekzicht, een eendenbroedkorf, handgemaakte leren tassen van Li & Bailly Bags, een dagje Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor 4 personen, een luxe retro sporttas met een bon voor een maand onbeperkt sporten van LopikF!t, vrijkaartjes voor de High Tea bij de molen op 30 juni, bioscoopbonnen, bloemenbonnen, natuur- en molenboeken en nog veel meer.
Meer informatie over de badeendjesrace in “uitgelicht”.

Wat iets anders is dan andere jaren is dat de molen niet mag draaien vanwege technische problemen. Dezelfde problemen die de veroorzaken dat een grootscheepse restauratie nodig is. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, want dit betekent dat iedereen vrij rond kan lopen zonder risico op een ‘klap van de molen’. Zo kunt u dicht bij de kern komen, op plaatsen die bij een draaiende molen niet te bezichtigen zijn. U kunt dus meer zien!

De kinder-ontdekkingstocht en rondleidingen zijn gratis. Met de overige activiteiten willen we geld inzamelen voor de grote restauratie die de molen nodig heeft. Helpt u mee?  Of wilt u op een andere manier de molen steunen? Klik dan op Wat kunt u doen?

Zien we u op één van deze dagen?

Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): ingang tussen nr. 101a en 102. Zie routeaanwijzingen.

FTR