SNGL HDMRK
 
CNTNT

Uitgelicht: Badeendjesrace

Een poldermolen is onlosmakelijk verbonden met water en het water met eenden. Dus wie kunnen we beter te hulp roepen voor een spannende race bij de molen dan eenden. In dit geval kiezen we dan wel voor de namaakvariant in de vorm van badeendjes. We hebben er 250. Deze gaan tijdens de nationale molendagen op 11 en 12 mei een aantal keren “zwemmen” in de watergang bij de molen, daarbij enigszins geholpen door sterke waterstralen en natuurlijk luid aangemoedigd door iedereen die langs de kant staat te kijken. Ze zwemmen in de richting van een fuik. Het eendje dat het eerste in de fuik zwemt heeft gewonnen en de houder van het lootje met zijn nummer wint de eerste prijs. De volgorde van binnenkomst bepaalt de rest van de prijzen.

Er zijn zowel op zaterdag als op zondag 3 races. Hiervoor kunt u op de dag zelf lootjes kopen ad € 2,00 per lootje, maar ook vooraf al (*zie hieronder). De opbrengst hiervan is volledig voor de restauratie van de Cabauwse molen.

Er zijn dankzij onze sponsors geweldige prijzen te winnen:

 • 1-minuut gratis winkelen bij Plus Van Velzen,
 • een dag gratis springkussen van Spel Verhuur Centrale Polsbroek,
 • een overnachting in een hooiberghut bij Boerderij Kromwijk,
 • een overnachting in B&B Landsman’s Lekzicht,
 • een eendenbroedkorf,
 • handgemaakte leren tassen van Li & Bailly Bags,
 • een dagje Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor 4 personen,
 • een luxe retro sporttas met een bon voor een maand onbeperkt sporten van LopikF!t,
 • vrijkaartjes voor de High Tea bij de molen op 30 juni,
 • bioscoopbonnen, bloemenbonnen,
 • natuur- en molenboeken
 • overige prijzen en kinderprijzen

Zie de Prijzenlijst badeendjesrace 2019.

Hoe werkt het?

De eendjes zijn allemaal genummerd van 1 – 250, en we hebben ook lootjes met nummer van 1 – 250. De eendjes gaan 6 keer zwemmen, we hebben dan ook 6 series lootjes, met verschillende kleuren. De volgorde van binnenkomst van de eendjes bepaalt de prijzen. Als bijvoorbeeld eendje 231 als eerste binnenkomt in de rode race, valt de eerste prijs op het rode lootje met nummer 231. De lotnummers worden voorafgegaan door “zat.” voor zaterdag en door “zon.” voor zondag.

Tijden van de races

 • Zaterdag 11 mei: rode lootjes voor race om 12:00 uur, blauwe lootjes 13:30 uur, gele lootjes 15:00 uur.
 • Zondag 12 mei: okergele lootjes voor race om 12:00 uur, groene lootjes 13:30 uur, witte lootjes 15:00 uur.

Het kan zijn dat de bovengenoemde tijden van de races iets aangepast moeten worden, indien de omstandigheden dit noodzakelijk maken. Bijvoorbeeld als het weer het niet toelaat om een bepaalde race op dat tijdstip uit te voeren.

* Voorverkoop lootjes

U kunt lootjes voor de badeendjesrace kopen bij de kassa van The Read Shop in Plus van Velzen te Lopik vanaf vrijdag 3 mei tot vrijdag 10 mei.

Een aantal vertegenwoordigers van de Cabauwse Molen zullen zelf lootjes verkopen bij de ingang van Plus van Velzen Lopik op vrijdagavond 3 mei van 19:00 – 21:00 uur en zaterdag 4 mei van 14:00 tot 17:00 uur.

Per e-mail bestellen

U kunt de lootjes ook per email bestellen via actie@cabauwsemolen.nl onder vermelding van het aantal lootjes en voor welke race u deze wilt, bijvoorbeeld voor iedere race 1 of een aantal per specifieke race:

 • Zaterdag: rood voor race om 12:00 uur, blauw 13:30 uur, geel 15:00 uur.
 • Zondag: oker voor race om 12:00 uur, groen 13:30 uur, wit 15:00 uur.

Wij sturen u dan een betalingsverzoek en na de ontvangst van uw betaling sturen wij u de lootjes digitaal toe.

Moet ik zelf aanwezig zijn?

Nee dat is niet nodig. Het is natuurlijk veel leuker als u komt kijken, want het worden gezellige dagen waar nog veel meer te doen is, maar als u niet in de gelegenheid bent, dan nemen wij per e-mail of telefoon contact met u op indien u een prijs gewonnen heeft.

Prijzen

Er worden 6 races gehouden, 3 op zaterdag en 3 op zondag. De prijzen worden gecategoriseerd naar waarde als eerste, tweede, derde prijzen etc., dus 6 eerste prijzen, 6 tweede prijzen enzovoorts. Per race zijn er andere prijzen, die wel in waarde overeenkomen. Welke prijs binnen een categorie voor een bepaalde race geldt, wordt via loting vastgesteld. Deze loting vindt per race bij de prijsuitreiking van die race plaats. Van sommige prijzen zijn er 6 stuks, zodat deze in iedere race hetzelfde zijn. Zie de prijzenlijst met de aanbieders van de prijzen.

Bepaling van de prijzen als de race niet door kan gaan

Als het heel slecht weer is, waardoor de race absoluut geen doorgang kan vinden, zullen de prijzen per trekking worden bepaald.

Reglement

Voor alle regels, zie het Reglement Badeendjesrace Cabauwse Molen 2019.

FTR