SNGL HDMRK
 
CNTNT

Viering 250 jaar bestaan

Op 1 mei 2023 bestaat de molen 250 jaar. Nadat de molen eind oktober 1722 helemaal was afgebrand, werd deze snel herbouwd en op 1 mei 1773 werd de nieuwe Middelste Molen molen in gebruik genomen (lees meer in het nieuwsbericht van 1 mei 2023).

De jaren zijn er niet aan af te zien. Na de 2 jaar durende restauratie die in 2021 werd afgerond, staat de 250-jarige weer in volle glorie in het landschap en draait en maalt alsof 1773 gisteren was.

Op 2 september 2023 vieren we dit heuglijke feit. Voor deze gelegenheid is een speciale film gemaakt “250 jaar voor de wind” die de functie van de molen belicht, tegen de historische achtergrond. Wat is de plaats van de molen in het landschap en wat betekent de molen voor dat landschap? We zien de dagelijkse handelingen van de molenaar en wat erbij komt kijken om de molen te laten draaien en malen. Vanuit het verleden kijken we ook naar de toekomst en het belang van de opleiding van nieuwe bevlogen molenaars.

Na een formeel moment in de ochtend, is vanaf 14:00 uur iedereen welkom bij de molen. U kunt de film zien, de molen bekijken, een kopje koffie of thee met een gebakje nuttigen en natuurlijk gezellig een praatje  maken en alle verhalen horen. 

Kinderen kunnen allerlei spellen doen en genieten van versgebakken popcorn van de popcorn-kar.

De sfeer wordt erin gebracht door het Cabauws Weteringkoor, dat erom bekend staat van ieder optreden een feest te maken. Het belooft een hele gezellige middag te worden!

FTR