Vrienden Cabauwse Molen logo
 

1 evenement

Deze evenementen worden de komende tijd georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen. Alle evenementen vinden plaats in, bij en vanaf de molen.

Buiten deze evenementen kunt u ook op andere dagen de molen bezoeken. Scholen kunnen zich aanmelden voor een rondleiding en uitleg, maar u kunt ook terecht voor uw familie-, vrienden- of bedrijfsuitje.

DSPL_VNMNTN


zaterdag 8 september 2018 tot en met zondag 9 september 2018

Open Monumentendagen 2018

 

Dit jaar concentreert de monumentendag in Gemeente Lopik zich in Lopik dorp rond het nationale thema “In Europa”. Op de markt in Lopik zal de molen vertegenwoordigd zijn, maar natuurlijk gaat de molen ook open en zullen wij iets rond dit thema organiseren. Zodra de datum dichterbij komt zullen wij meer informatie over de activiteiten publiceren.

Met het thema “In Europa” sluit de Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal liggen op wat ons in dit deel van de wereld bindt, met aandacht voor internationale architectuurstromingen, vergelijkbare én onderscheidende (bouw)technieken, wederzijdse inspiratie in toegepaste kunsten en uitwisseling van kennis en wetenschap. Maar ook aandacht voor de historische context waarin monumenten zijn gebouwd en gebruikt.

Het verleden kenmerkt zich door hectische gebeurtenissen. Met de Europese Unie, vrede, welvaart en onderlinge solidariteit is er een gemeenschappelijke basis die in de loop van de tijd mede gestalte heeft gekregen in de vorm van ons gemeenschappelijke Europese erfgoed. Of het nu om bodemvondsten gaat, om roerende en onroerende monumenten, om cultuurlandschappen, om handelsroutes, migratie, internationale verdragen, transport, of om immaterieel erfgoed: overal zit wel een Europese dimensie aan.

De molen is niet alleen een uniek monument maar heeft ook een rol gespeeld in de vorming van het cultuurlandschap dat Nederland zo typeert. Genoeg aanknopingspunten dus.

 
 
 
 
MN3
Agenda

zaterdag 8 9 2018
t/m zondag 9 9 2018

Open Monumentendag
 

Evenementenarchief

  Facebookpagina