HDMRK
 
PAGE
 

4 evenementen

Deze evenementen worden de komende tijd georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen. Alle evenementen vinden plaats in, bij en vanaf de molen.

Buiten deze evenementen kunt u ook op andere dagen de molen bezoeken. Scholen kunnen zich aanmelden voor een rondleiding en uitleg, maar u kunt ook terecht voor uw familie-, vrienden- of bedrijfsuitje.

DSPL_VNMNTN


woensdag 1 mei 2019

Presentatie “Planten en dieren in onze prachtige Lopikerwaard”

 

Wilt u ook wel wat meer weten over alles wat hier bloeit en groeit, rondvliegt, kruipt en springt? Kom op woensdagavond 1 mei a.s. naar de Cabauwse Molen. Om 19:30 uur trekken we de polder in, een klein stukje wandelen naar het plas-dras-gebied achter de molen, om te kijken wat zich hier afspeelt. Waarschijnlijk zien we grutto’s, kieviten, tureluurs en andere weidevogels en natuurlijk allerlei bloemen en planten.

Daarna gaan we aan de koffie in het zomerhuis waar Co van Zuijlen een presentatie verzorgt met prachtige foto’s van planten, vogels, insecten en dieren, afgewisseld met muziek. Co weet alles van ons polderland en is al jaren actief bij de Weidevogelbescherming Lopik. Hij weet als geen ander nesten te vinden om deze  vervolgens te markeren en te beschermen. Hij weet ook van alles over de specifieke toepassingen en geneeskrachtige eigenschappen van planten als weegbree, brandnetels en hondsdraf.

Woensdag 1 mei, 19:30 – 22:00 uur. Verrekijkers meenemen (en als het nat is laarzen aan)!

Entree: € 10,00, dit komt geheel ten goede aan de restauratie van de Cabauwse Molen.

Locatie: Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): ingang tussen nr. 101a en 102. In verband met beperkte aantal plaatsen wel aanmelden bij info@cabauwsemolen.nl of 0348-552882.

 
 


zaterdag 11 mei 2019 tot en met zondag 12 mei 2019

Nationale Molendagen

 

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei zijn weer de Nationale Molendagen. In dit weekend zijn ruim 950 Nederlandse molens open voor bezoek. Uiteraard stelt ook de Cabauwse Molen de deuren wagenwijd open en nodigt iedereen van harte uit. Het zal rond de molen meer bruisen dan ooit, met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud.

Beide dagen kunt u van 11:00 tot 16:00 uur terecht om de molen van binnen en buiten bekijken, een kopje koffie te drinken en een vers gebakken wafel of iets anders te eten. De molenaars vertellen graag over hun molen en kennen prachtige verhalen.

Kinderen kunnen van alles leren over de molen in een leuke ontdekkingstocht vol met opdrachtjes en zo hun “Molenaarsdiploma” behalen! Zij krijgen een gratis Molen-ontdek-boekje en kunnen molens knutselen en kleuren. Verder zijn er leuke spellen waarbij prijsjes te verdienen zijn.

En dan nog veel spanning en sensatie met de badeendjesrace in de wetering voor de molen! Welke eendje wint en bezorgt de houder van het lootje met zijn nummer een mooie prijs? Er zijn zowel op zaterdag als op zondag 4 races. Hiervoor kunt u lootjes kopen. Deze zijn te verkrijgen op een aantal nader bekend te maken plaatsen en via internet en natuurlijk bij de molen op de dag zelf. Meer informatie volgt spoedig.

Wat iets anders is dan andere jaren is dat de molen niet mag draaien vanwege technische problemen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, want dit betekent dat iedereen vrij rond kan lopen zonder risico op een ‘klap van de molen”. Zo kunt u dicht bij de kern komen, op plaatsen die bij een draaiende molen niet te bezichtigen zijn. U kunt dus meer zien!

De kinder-ontdekkingstocht en rondleidingen zijn gratis. Met de overige activiteiten willen we geld inzamelen voor de grote restauratie die de molen nodig heeft. Helpt u mee?

Of wilt u op een andere manier de molen steunen? Klik dan op Wat kunt u doen?

Zien we u op één van deze dagen?

Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): ingang tussen nr. 101a en 102. Zie routeaanwijzingen.

 
 


donderdag 30 mei 2019

Dauwtrappen

 

Op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 verzamelen we traditiegetrouw om 6 uur voor een dauwtraptocht vanaf de Cabauwse Molen. Heel vroeger stonden mensen al om 3:00 uur op om al zingend blootsvoets door het gras te dansen. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en men vierde zo de wederopbloei van de natuur. Nu bevelen we stevige en waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en we starten pas om 6:00 uur, maar dat is vroeg genoeg om te genieten van de opkomende zon, de nevelslierten over de velden, de geuren en kleuren die zo vroeg heel intens zijn, spelende hazen, zingende vogels en alles wat dit polderland zo mooi maakt.

Er zullen 2 mooie wandelroutes worden uitgezet met verschillende lengtes en met verschillende starttijden.  De eerste start om 6:00 uur en zal ca. 12 km lang zijn. De tweede start rond 7:00 uur en dan zal een afstand van ongeveer 8 km worden afgelegd. Het meenemen van proviand en water voor onderweg is aan te bevelen.

Als afsluiting is er bij de molen koffie, thee en deze keer als verrassing voor het eerst ook een heus ontbijtje. Wat denkt u daarvan? Gezellig aan een eitje onder de molen!
Natuurlijk is er ook gelegenheid om de molen te bezichtigen.

Laat je sponsoren voor de molen!

Deelname is gratis. Maar omdat de molen een grote restauratie nodig heeft, krijgt dit evenement een fondsenwervend karakter. De dauwtrapprestatie is uitermate geschikt om je te laten sponsoren. Zo wordt dat je  eigen inzamelingsactie voor de Cabauwse Molen. Dat is dan gelijk onze uitdaging aan de deelnemers! Dit is natuurlijk niet verplicht. U kunt ook gewoon gratis meedoen en (wel of niet) een vrijwillige bijdrage  in de pot doen.
De sponsoring is heel makkelijk te realiseren met behulp van ons actieplatform, je hoeft dan alleen maar een linkje door te sturen naar je achterban. We helpen je er graag mee. Klik hier voor meer uitleg en informatie over sponsormogelijkheden. Wilt u de Cabauwse Molen op een andere manieren helpen? Klik dan op “Wat kunt u doen?“.

Inschrijven nodig!

Om voldoende ontbijtjes klaar te hebben staan en om de groepen juist in te kunnen delen, is het wel handig als u zich even kunt aanmelden via actie@cabauwsemolen.nl. Laat u dan ook even weten als u een sponsoractie op wilt zetten? Wij sturen u dan een actiepakketje. Meer informatie: 0348-447057 of 06-51415143.

Locatie

Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): het pad tussen nr. 101a en 102 inrijden en net voor het toegangshek van het molenpad, links het terrein van de buurman oprijden dat wij mogen gebruiken om te parkeren (waarvoor veel dank!).

 

 
 


zondag 30 juni 2019

Muzikale High Tea bij de Molen

 

Stel het je eens voor: een mooie zondagmiddag bij de molen, de inspiratie van deze historische plek, het weidse polderland om je heen, vogels die zingen, kikkers die kwaken en verder stilte.

In deze setting heerlijk genieten van lekkere zoete en hartige hapjes en live muziek. Een perfecte zomerse zondagmiddagbesteding.

De details worden spoedig op deze plek bekend gemaakt.

 

 
 
 
 
MN3
 
MN3
Agenda

woensdag 1 5 2019
Poldernatuur
 
zaterdag 11 5 2019
t/m zondag 12 5 2019

Nationale Molendagen
 
donderdag 30 5 2019
Dauwtrappen
 
zondag 30 6 2019
Muzikale High Tea
 

Evenementenarchief

  Facebookpagina

FTR